torsdag 5. januar 2012

Fred over det gamle og takk for det nye

I 2011 skreiv vi 32 innlegg her på bloggflekken vår og gleda oss stort over alle som tok turen innom. Velkommen igjen i 2012! Vi lover fortsatt små og store drypp fra hverdagsliv, arbeid og tanker. Skulle vi kanskje kalle det et nyttårsfortsett?


Noen av ungene i julespillet
Det var til dels hektisk aktivitet før jul. Både vi ettåringene og ungene gru-gleda oss til lille julaften med fremføring av julespillet vi har laga. Vi kan betro at det gikk riktig fint med alle aktører og at både barn og voksne var fornøyde. Etterpå var det grøtfest for ungene og familiene. Stor stas!

Julepynten kom opp 22. desember om kvelden og stod ikke tilbake for noe. Det var gullglitter, blinkende lys i fire farger, julestjerne og juletre pynta etter alle kunstens regler. En del hadde vi med oss hjemmefra, blant annet servietter og duker som vi fikk før vi reiste. Alt i alt ble det riktig julekoselig, med kongerøkelse og Carola på toppen.

Koral NorMal Gospel
Lille julaften kveld hadde Koral NorMal Gospel en heidundrandes konsert på Arotel som vi selvfølgelig fikk med oss! Tre samfulle timer med musikk og mat. For et trøkk! Koret synger fabelaktig og har med seg et knippe durkdrevne musikere. Må oppleves.

Som de gode nordmenn vi er, så vi Tre nøtter til Askepott på julaften formiddag mens vi spiste snop til frokost - enkelte tradisjoner er vanskelige å gi slipp på. Mens ribba sto i ovnen var vi på norsk julegudstjeneste i den nye konferansesalen på Lovasoa, hele 40 stykker. Vi holdt hus hos Marte om kvelden, og var tilsammen 9 som spiste ribbe og pakka opp presanger - det ble en fin jul.

Like før julegudstjenesten.
Sprø svor og julepynta bord!
1. juledag er og blir den store gudstjenestedagen her på Madagaskar. Vi var ved katedralen på Antsirabe kvart på seks om morgenen, og det var ikke en eneste sitteplass å oppdrive, knapt ståplasser. Det satt mengder av folk på utsida, - alt i alt må det ha vært 4000 mennesker tilsammen ute og inne. For et syn! Og under hele gudstjenesten var det salg av mat og kaffe bak kirka. Sjarmerende!

Fullsatt

Mat og kaffe til salgs!

Vi tilbrakte en uke på stranda i Manambato på østkysten. Stedet ligger ved innsjøen Rasoabe i Pangalana-kanalen. Temperaturen lå stort sett på 30 grader og vel så det, både i vann og på land. Vi klager ikke, men det var godt å komme ut til Det indiske hav og bade seg litt i bare 25-26 grader den ene dagen. Det er jo ikke nødvendig å brenne seg når en setter beina i vannet, heller. Med oss på ferie hadde vi flere gode venner, både gamle og nye. Sammen feira vi nyttår i troperegn og gassisk popmusikk (begge deler så dundrende høyt at det suser i ørene fortsatt).
Vi bodde på Chez Luigi i Manambato. Koselig med høy palmefaktor.


Til venstre: Stranda ved innsjøen. Til høyre: Det indiske hav.


Her i Tana går vi med bukser og genser og har ikke sett sol siden vi kom for tre dager siden. For det meste har det regna både dag og natt, men akkurat nå er det opphold. Så drikker vi litt te og leker at det er høst, veldig koselig i grunnen. Til uka starter jobbene for fullt - denne uka går mest til planlegging og å avslutte det gamle året, med skjemaer og kjørebøker.

Det er et helt nytt år som ligger foran oss, og vi vet jo ikke helt hva det vil bringe. Det er spennede og skremmende på en gang, men fremfor alt er vi glade for at vi har fått enda et år å leve og oppleve nye ting. Derfor sier vi:

Fred over det gamle og takk for det nye!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar